FatmagüLün Suçu Ne Fan Clup

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beren Saat ve Engin Akyürek Yeni Sezona Damga Vuracak Kanal d Ekranlarında Yeni Sezonda Başlayacak

Fatmagülün Suçu Ne'deki Konuyu beğendin mi ? Paylaş.

Barbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı

Admin
    Admin
    Admin

Admin

Yaş Yaş : 33
    Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 904
    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 17/07/10
    Takım Takım : Barbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Knajztzu
    Ruh Hali Ruh Hali : Barbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Mutlu10

top Barbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı

Mesaj tarafından Admin Çarş. Tem. 21, 2010 2:06 pm

Barbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Attachment
    Barbaros
    Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı

Barbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı

Meşhur olan dua iki çeşittir. Birincisi fiili dua. Mesela çift sürmekBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul rahmet hazinesinin kapısını
    çalmaktır. Sebeplere riayet edildiğindeBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul ekseriyetle kabul olunur. Çünkü o
    durum Allah'ın fıtri kanunlarına karşıBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul Allah'ın razı olacağı bir
    vaziyeti almak demektir. Mesela sizBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul mevsiminde veya özel seranızda
    toprağıBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul suyuBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul sıcaklığı ve ışığı ayarlayıp bir
    çekirdek diktiniz. İşte bu durumda sizBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul fiilen duanızı yapmış
    oluyorsunuz. Ayrıca bu vaziyet bile kendi halinde "Ya RabbiBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul bu çekirdeği ağaç yap!"
    demektedir. Sanki suBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul hararetBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul toprak ve ziya bir araya gelipBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul çekirdek etrafında el kaldırıp
    çekirdek için böyle bir dua etmiş gibidirler. İkincisi kavli duadır. Bu
    da kalp ile veya dil ile yapılır. Elimizin yetişmediği şeyler Cenab-ı
    Hak'tan istenir. Bunun da en mühim tarafıBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul dua eden kimsenin; kalbinin
    hatıralarını işitenBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul her şeye eli yetişenBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul her arzusunu yerine getirenBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul acizliğine merhamet edenBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul ihtiyaçları için imdadına koşan
    Sonsuz Kudret Sahibi bir Zat'ın huzurunda olduğunuBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul O'na dayandığını bilmesidir.
    İnsan için bundan büyük teselli ve dayanak olamaz. Bir misal olarak
    Barbaros Hayreddin Paşa'nın Preveze zaferi münasebetiyle yaptığı duayı
    ve gördüğü rüyayı aktarmaya çalışalım:

"O gece
    -İslamı düşmanlar üzerine kuvvetli kıl! İslama nusret ve yardım ihsan
    eyle!- diye sabaha kadar tazarru ve niyaz eyledim. Seher vaktindeBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul uyku ile uyanıklık arasında şunu
    gördüm: Yaptığımız limanın yalı kenarında sanki karaya birçok ufak
    serdin balığı çıkmış. Ancak o ufacık serdin balıklarının içindeBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul iki tane karnı yarık balık
    vardı. Bunları seyredip dururkenBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul bir şahıs bir al ata binmişBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul dolu dizgin yanıma geldiBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul atın başını çekip durdu. Bir
    peştemal dolusu ufacık balığı elime veripBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul 'Al bunu Hayreddin! Halife-i
    ruyi-ı zemin olan şevketli Sultan Süleyman'a ver' dedi. Sonra çıkarıp
    elime bir rika vererek kayboldu. Ben de rikayı açıp baktım. Gördüm kiBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul beyaz kağıt üzerine yeşil hat
    ile fethi müjdeleyen şu ayet yazılmıştı: 'Nasrun min Allahi ve fethun
    karib ve beşşir-il mü'minin'. Bunu okuyup yüzüme gözüme sürdüm: 'Sana
    hamd ve şükürler olsun ya Rabbi!' diyerek uyandımBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul rüyayı kendim tabir ettim:

-İnşallah o ufak balıklarBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul düşman donanmasının
    sandallarıdır. Erzak ve ganimetlerle islam askerlerinin tok doyum
    olacağına işarettir. Karnı yarık balıklar iseBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul düşmanların kadırgalarıdır. Gaib
    bilinmez amaBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul içinde olan düşmanlar firar
    etmiş olmalı. 'Padişahımıza ver' dediği peştemal dolusu ufacık balıkBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul İnşallah yakında Bağdat'ın fetih
    haberleri geleceğine işarettir. Çünkü şimdi padişahımız Boğdan üzerine
    gitmiştir. İçinde nusret ayetleri yazılı olan rika ise İnşallahBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul Allah'ın yardımıBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul peygamberin mucizesiBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul enbiyaların himmeti ile düşmana
    mansur ve muzaffer olacağımıza işarettir- diyerek hamd ve senalar ettim.
    Baktım kiBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul nusret rüzgarı içerden dönmeye
    başladı. O zaman 'BismillahBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul tevekkeltü alellahBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul niyeti gaza' diyerekBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul mübarek bir saattte solpa
    eyleyipBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul badbanları döküpBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul pupa rüzgarla fecir vaktinde 80
    pare gemi olmak üzere düşman donanmasının üzerine hücum ettim. Nihayet
    düşman donanması mağlup olupBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul İslam askerleri mansur ve
    muzaffer oldu. Düşman gemilerindenBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul sekiz paresi kuru tekne olmak
    üzereBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul onbeş tanesi alındıBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul yedisi batırıldı. Düşman
    kalitelerinde yedisi cenk ederekBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul ikisi içindekilerini bırakıp
    kaçmasıyla dokuz kalite alındı. Netice olarakBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul düşmanların 120 pare
    donanmalarından 36 adet tekne alındı. Kalanı firar edip gittiler.
    Firkateler ve sandallarBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul deryanın gözünden düşmanları
    devşirdilerBarbaros Hayreddin Paşa'nın Meşhur Dua'sı Virgul kimisi de boğulup gittiler. 2171
    tane esir alındı."

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 9:23 pm