FatmagüLün Suçu Ne Fan Clup

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beren Saat ve Engin Akyürek Yeni Sezona Damga Vuracak Kanal d Ekranlarında Yeni Sezonda Başlayacak

Fatmagülün Suçu Ne'deki Konuyu beğendin mi ? Paylaş.

Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)

ŞanSız•meLek
    ŞanSız•meLek
    Süper Mod

Süper Mod

Yaş Yaş : 29
    Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 498
    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/07/10
    Takım Takım : Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Knajztzu
    Ruh Hali Ruh Hali : Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Asik10

top Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)

Mesaj tarafından ŞanSız•meLek C.tesi Tem. 24, 2010 10:13 am

Allah'ın (cc.) SelamıHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul RahmetiHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Bereketi Üzerinize olsun .
    Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası) Mevlamızın izniyle bu bölüme her girişimizde tevbe istiğfar edelimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul gün boyunca bilerek veya bilmeyerek yapmış oldugumuz hata ve kusurlarımıza kefaret olması dileğiyle..

Selam ve Dua İle...

TevbeHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul istiğfar duâlarının manasıHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul yaptığımız bütün günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemizHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize söz vermemizdir.
    Günah ve kusurlarına pişmanlık duyupHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul üzüntü ve elem hisseden mü'minHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul önce şu istiğfar duâsını huşû ile okur:

استغفر الله استغفر الله استغفر الله العظيم الكريم اللذي لا الاه الاهو الحي القيوم واتوب اِليْهِ توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشوراوَاَسْاَلُهُ لتََّوْبَةَ وَلْمَغْفِرَةَ وَلْهِداَيَةَلَناَ اِنَّهُ هُوَ لتَّوّاَبٌ رَحِيمُ

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîmHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhiHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul tevbete abdin zâlimin li-nefsihîHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul innehûHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul hüve't-tevvâbü'r-rahîm."

"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimdenHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul dilimdenHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul gözümdenHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul kulağımdanHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul pişman oldum. KüfürHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul şirkHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul isyanHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu iseHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul cümlesine tevbe ettimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyupHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan vermeHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum kiHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Peygamberlerin evveli Âdem AleyhisselâmHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul ahiri ise Hazret-i Muhammed AleyhisselâmHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyseHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Bunların cümlesine inandımHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul iman ettimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlereHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul dilimle ikrarHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderiHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. HakkunHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."

Seyyidü'l-İstiğfar Duası:
    Bu dua konusunda şöyle bir hadis nakledilir. Resulullah (s.a) buyurdu ki; "İstiğfar dualarının en değerli ve en üstünü şöyle demendir: "Allâhümme ente RabbîHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Lâ İlâhe İllâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va'dike me'steta'tüHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul eûzü bike min şerri mâ sana'tüHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul ebûü leke bi ni'metike aleyye ve ebûü bi zenbî feğfirlî fe innehû lâ yeğfiru'z- zünûbe illâ ente"

Anlamı:"Allah'ım! Sen benim Rabbımsın! Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum; gücüm yettiği kadarıyla senin akdin ve va'din üzere bulunuyorum. Yaptığım fenalıkların şerrinden sana sığınırım. Üzerimde olan nimetlerini itiraf ederimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları mağfiret edemez."

Hz. Muhammed (s.a.s) daha sonra şunları ekledi: "Kim bunları inanarak sabahleyin söyler de akşam olmadan ölürseHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul o kişi Cennet ehlindendir. Yine kim bunları inanarak geceleyin söyler de sabaha ulaşamadan vefat ederse Cennet ehlindendir" .

Tevbe İstiğfar hakkında bazı Hadis-i Şerifler;

İbnu Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Bir adam Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a gelerek: "Ben büyük bir günah işledimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul buna tevbe imkanım var mı?" dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Annen var mı?" diye sordu. Adam: "Hayır yok" dedi. "Peki teyzen de mi yok?" dedi. Adam: "HayırHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul var" deyince Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Öyle ise ona iyilik yap!" diye emretti." TirmizîHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Birr 6Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (1905).

Yahya İbnu Ebî Râşidin İbnu Ömer'den naklettiğine göreHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Kim şefaat ederekHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Allah'ın haddlerinden birinin tatbik edilmesine mani olursa Aziz ve Celil olan Allah'a muhalefet etmiş olur. Kim bilerek bâtı1 bir dâvayı kazanmaya çalışırsa ondan vazgeçinceye kadar Allah kendisine buğzeder. Kim mü'mine onda olmayan bir kötülüğü nisbet ederseHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul bundan tevbe edinceye kadar cehennemliklerin vücudlarından çıkan irinlerden hâsıl olan çirkefin içine iskan eder. Kim haksız bir dâvaya yardımcı olursaHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Allaah'ın gazabını kazanmış olarak döner." Ebü DâvudHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Akdiye 14Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (3597Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul 3598).

Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Âdemoğlu için iki vâdi dolusu mal olsaydıHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Âdemoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder." BuhârîHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Rikâk 10; MüslimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Rikak 116Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (1048); TirmizîHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Zühd 27Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (2338).

Hz. Ebü Bekri's-Sıddik (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz." TirmiziHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Daavât 119Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (3554); Ebü DâvudHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Salât 361Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (1514).

El-Eğarru'l-Müzeni (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şurası muhakkak kiHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul bazan kalbime gaflet çöker. Ancak ben Allah'a günde yüz sefer istiğfar eder (affımı dilerim)." MüslimHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Zikr 41Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (2702); Ebü DâvudHaydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul Salât 361Haydi Arkadaşlar Tevbe İstiğfar Edelim, (istiğfar duası)  Virgul (1515).

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 9:54 pm