Her 15 dakikada bir yemek zorunda Lizzie Vilesquez’in yaşamak için 15 dakikada bir yemek yemesi gerekiyor
ABD'nin Teksas eyaletinin Austin kentinde yaşayan üniversite öğrencisi Lizzie Vilesquez'in her 15 dakikada bir yemek yemesi gerekiyor.
Zira 21 yaşındaki Lizzie sadece 25 kilogram ağırlığında ama sanıldığı gibi anoreksi hastası değil.
Lizzie'nin günde 60 ufak öğün tüketmesine rağmen kilo alamadığı eşine tıp tarihinde rastlanmamış bir hastalığı var
26 KİLONUN ÜZERİNE ÇIKAMIYOR
Lizzie günde 5 bin ila 8 bin kalori alsa da hiçbir zaman 26 kilogramın üzerine çıkamamış.
Lizzie "Düzenli olarak tartılıyorum bir gram alsam bile heyecanlanıyorum. Enerji seviyemi yukarıda tutabilmek için her 15-20 dakikada bir yemek yiyorum. Gün boyunca az miktarlarda çikolata şekerleme pizza tavuk pasta dondurma donut patates cipsi erişte ve kekler yiyorum. İnsanlar beni anoreksi ile suçladığında çok üzülüyorum" diyor.
AYNI VAKANIN BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK
Lizzie dört hafta prematüre dünyaya gelmiş. Doğduğunda sadece 920 gram ağırlığındaymış. Doktorlar ana rahminde minimal amniyotik sıvı üretimi tespit etmiş ve yaşamayacağını düşünmüşler. Mucizevi bir şekilde hayatta kalan Lizzie'nin genetik bozukluğu olduğunu sanan doktorlar çok geçmeden Lizzie'nin öğrenme güçlüğü olmadığını anlamışlar. Çok sayıda genetik uzmana gösterilen Lizzie'nin durumu hala cevaplanabilmiş değil. Doktorlar Lizzie'nin durumunun bilindik tüm vakalardan hafif de olsa farklılıklar taşıdığını belirtiyor.
Ancak doktorlar gelecekte Lizzie'nin durumunun ne olacağını kaydedemiyorlar. Zira Lizzie'nin durumunun tamamen aynısı olan kayıtlara geçmiş bir vaka yok. Araştırmalar sürerken Lizzie deneyimlerinin bir kitapta toplanmasına yardımcı oldu. Kitap eylül ayında yayınlanacak.