FatmagüLün Suçu Ne Fan Clup

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beren Saat ve Engin Akyürek Yeni Sezona Damga Vuracak Kanal d Ekranlarında Yeni Sezonda Başlayacak

Fatmagülün Suçu Ne'deki Konuyu beğendin mi ? Paylaş.

lepistesin hakkında sss ın cvp ları

sedaAa
    sedaAa
    Süper Mod

Süper Mod

Yaş Yaş : 31
    Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 255
    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/07/10
    Takım Takım : lepistesin hakkında sss ın cvp ları Knajztzu
    Ruh Hali Ruh Hali : lepistesin hakkında sss ın cvp ları Asik10

top lepistesin hakkında sss ın cvp ları

Mesaj tarafından sedaAa Salı Ağus. 24, 2010 12:48 pm

1. Ben lepistes besliyorum. Yanına neler alabilirim?
    1. Molilepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul platilepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul kılıçlepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul veliferalepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul çöpçü ve vatoz olabilir.
    2. Lepistesim hamile mi?
    2. Karın arkası siyahlaştıysa ve karnı şiştiyse hamiledir.
    3. Lepistesimin doğum zamanı yaklaştığında ne gibi belirtiler olur?
    3. Doğumdan 1-2 gün önce yavruların gözleri görülebilir. Dişi balık saklanır. Kendini rahat hissedeceği yerlere girer.
    4. Lepisteslere ne gibi bitkiler olur?
    4. Eledoalepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul java mosslepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul cabomba gibi bitkiler olabilir.
    5. Lepistesler ne sıklıkla yavrular?
    5. Ortalama 1 ayda yavrularlar.
    6. Lepistesler kaç yavru doğururlar?
    6. 20-200 arası doğururlar. (Tabi bazı istisnalar da yok değil.)
    7. Yavrular ne ile beslenir?
    7. Artemialepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul kaliteli pul yemler olabilir.
    8. Lepisteslere ısıtıcılepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul filtre vb. şeyler gerekir mi?
    8. Tabi ki.
    9. Lepistesin çabuk doğurmasını istiyorum. Neler yapabilirim?
    9. Isıyı 28-29 derecelere getirebilirsin. Gerisi balığa kalmış.
    10. Lepisteslerde cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?
    10. Erkekler küçük ve renklilepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul dişiler ise renksiz ve büyük olur. Ayrıca; erkek lepisteslerin alt bölgesinde sivri ve uzun bir uzantılepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul dişilerde daha geniş ve üçgen biçiminde bir uzantı mevcuttur.
    11. Lepisteslere kaç derece ısı gerekir?
    11. 26 derece idealdir.
    12. Bazı yavrular yumurtadan çıkamadı nedeni nedir?
    12. Büyük ihtimalle erken doğum olmuştur. Kalemle ufakça dokunarak bazılarının açılmasını sağlayabilirsiniz. (Ben denedim ve oldu.)
    13. Yavru kayıplarını aza indirmek için neler yapabilirim?
    13. Yavrularınızı ayrı tankta besliyorsanız; ısıyalepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul filtrelemeye ve düzenli yemlemeye dikkat ediyorsanız bir sorun olmaz.
    Eğer yavrularınızı ana tankta besliyorsanız; rafyalarlepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul eledoalarlepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul java mosslar ve cabombalar yeterli saklanma yeri oluşturur. Ve yavru kayıplarını azaltmış olursunuz.
    14. Yavru gelişiminde ve renklenmesinde ışık etkili midir?
    14. Evet etkilidir. Günde 12 saat ışıklandırma yeterli olacaktır.
    15. Lepistesim kabız. Ne yapabilirim?
    15. İyice haşlanmış ve damarları çıkartılmış ıspanaktan veya tamamen bitkisel kaliteli yemlerden biraz vermeniz yeterli olacaktır.
    16. Dişi lepistesim yavruluğa koyduğum hâlde tekrar akvaryuma atlıyor. Nedeni nedir?
    16. Stresten dolayı bu hareketi yapıyordur veya yavruluk lepistesin geçebileceği derecede su seviyesinin altındadır.
    17. Yavruları kaç aylıkken akvaryuma salabilirim?
    17. Belli bir süre vermek yanlış olur diye düşünüyorum. Gözle görülür şekilde yenemeyecek boyuta geldiğinde salabilirsiniz.
    18. Dişi lepistesim doğumdan sonra neden ölüyor?
    18. Balık strese girmişlepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul yorgun düşmüş ve iyi beslenememiş olabilir diye düşünüyorum.
    19. Lepistes yavruları neden ölüyor?
    19. Düzenli yemleme yapılmıyor olabilirlepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul
    hava motoru yeterli derecede çalıştırılmıyor olabilir veya ısı çok
    yüksek olabilir. Bu etkenler yavru ölümlerine sebep olabiliyor.
    20. Yavru akvaryumunun kumu nasıl olmalı?
    20. Bence yavru akvaryumlarına kum koyulmamalıdır. Çünkü kum pislikleri bir arada tutar.

21. Yavru akvaryumumun su değişimini nasıl yapılmalıyım?
    21. Haftada %25 yapılması bence uygun.
    22. Rafya nedir?
    22. Rafyalepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul hediye paketlerinin üzerine konan kıvır kıvır bir süstür.

23. Rafya nasıl kullanılır?
    23. Kıvır kıvır yapılarak akvaryuma yerleştirilir. Su üstünde yüzer ve yavrulara saklanacak yer oluşturur.

24. Lepistesim kendine saklanacak yer arıyor nedeni ne olabilir?
    24. Muhtemelen yanındakilerden korkuyordur. Ama hamileyse doğum yapacak yer arıyor olabilir. Veya dinlenecek yer arıyordur.
    25. Dipteki pislikler nasıl temizlenebilir?
    25. Düzenli dip çekimi pislikleri ortadan kaldırır.

26. Dip çekimi aleti yapılışı...(DIY)
    27. Lepistesimin kuyruğu yenmiş. Nedeni ne olabilir?
    27. - Akvaryumda kılıç varsa muhtemelen o yemiştir.
    - Erkek sayısı fazlaysa erkekler arasındaki bir mücadeledir.
    - Balık hastalanmış olabilir.

28. Yavruluk nedir?
    28. Yavruluk hamile balıkların yavrularını yememesi için konduğulepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul yavruların doğduktan sonra 2.bölmeye geçtiğilepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul ardından yavruların büyütülebileceği bir sistemdir.

29. Basitlepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul geçici yavruluk yapımı..
    29.
    Hazır yavruluğunuz yoksa geçici bir süre idare etmek için (çünkü suya
    zararlı maddeleri salınım yaptığı söyleniyor) bir yavruluk yapımı...
    30. Yavrular kaç ayda erişkinlerin boyuna ulaşır?
    30. Yaklaşık 3 ayda...

31. Lepisteslerim hep suyun üstünde duruyor neden?
    31. Suyun sertliğinden veya oksijensizliğinden olabilir.
    32. Lepisteslerimi yeni aldım teker teker ölüyolar neden?
    32. - Lepistesler hasta olabilir.
    - Suda problem olabilir.
    - Fazla yemleme olabilir.
    33. Lepisteslerimin kuyrukları kısılıyor ve bir gün sonra ölüyorlar neden?
    33. Muhtemelen ısıtıcı yoktur ve bundan olmuştur. (Bende ısıtıcı yokken oluyordu.) Veya mantar hastalığı vardır.

34. Tankımda aşırı miktarda bitki var. Ayrı yavru tankına gerek var mıdır?
    34.
    Eğer bol miktarda bitki ve rafya varsa yavru kayıplarınız çok az
    olacaktır. Ama tüm yavruları garantiye almak istiyorum diyorsanız ayrı
    bir tank edinmeniz gerekir.

35. Lepisteslerin yanına neon koymak doğru mudur?
    35. Ben neon koydum ve hiçbir sorun olmadı. Besleyen çok kişi var.
    36. Isı 29 derece olursa bitkilere zarar verir mi ve ısıyı sonradan düşürmek gerekir mi?
    36. Aşırı sıcaklık bitkilere zarar verebilir. Eğer arttırmaya karar verirseniz daha sonradan mutlaka düşürünüz.

37. Lepisteslerin doğumu ne kadar sürer?
    37. Hamilelik durumuna bağlı ama 3 saatten 2 güne kadar sürebilir.

38. Lepistesimin son hamileliği aşırı derecede uzadı. Daha öncekilerde 21-28 günde yavruluyordu ancak son 1lepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul5 aydır hamile ve hâlâ yavrulamadı. Bu uzun süren hamileliklerin herhangi bir şekilde hamile balığa bir zararı olur mu?
    38. Olacağını sanmıyorum.

::: Diğer Bilgiler :::
    - Lepistesler yiyebilecekleri her maddeyi tırtıklayabilir.
    - Lepisteslerin renklerini canlı tutmak için haftada 1 öğün haşlanmış sebze (marullepistesin hakkında sss ın cvp ları Virgul ıspanak gibi...) diyetlerine ek olarak verilebilir.

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 9:30 pm