Browni malzemeleri
Browni tarifi
Eritilmiş margarin ya da tereyağına toz şeker ve vanilyayı ekleyin.
Yumurtaları teker teker kırarak karışıma ekleyin. Un kabartma tozu kakao ve tuzu ayrı kaba eleyin
ve karıştırın. Bu karışımı margarinin bulunduğu karışıma azar azar
ekleyerek karıştırın ve en sonunda fındıkları (isteğe göre ceviz ya da
antep fıstığı da olabilir) ekleyin.Karışımı fırın tepsisine döküp 175
derecede 20 dakika pişirin. Ben 25 dakika civarı pişirdim güzeldi ama ertesi güne kalanlar
biraz kuru görünüyordu. Eğer sıcakken yenecekse 25 dakika da
pişirebilirsiniz ama ertesi güne kalacaksa 20 dakika civarı yeterli
olacaktır. Ayrıca iyi pişip-pişmediğini anlamak için kürdan yöntemini
kullanabilirsiniz. Pişmekte olan browni’ye kürdan sokun kürdanı çektiğinizde kürdanın
üzerinde iz kalırsa henüz pişmemiştir. Temiz çıkarsa yeterince pişmiş
demektir.
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
- 1.5 su
bardağı toz şeker - 2 tatlı kaşığı vanilya
- 4 adet
yumurta - 1 su bardağı un
- 1 su bardağı kakao
- Yarım
tatlı kaşığı kabartma tozu - Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1
su bardağı dövülmüş ceviz / fındık / antep fıstığı
Browni tarifi
Eritilmiş margarin ya da tereyağına toz şeker ve vanilyayı ekleyin.
Yumurtaları teker teker kırarak karışıma ekleyin. Un kabartma tozu kakao ve tuzu ayrı kaba eleyin
ve karıştırın. Bu karışımı margarinin bulunduğu karışıma azar azar
ekleyerek karıştırın ve en sonunda fındıkları (isteğe göre ceviz ya da
antep fıstığı da olabilir) ekleyin.Karışımı fırın tepsisine döküp 175
derecede 20 dakika pişirin. Ben 25 dakika civarı pişirdim güzeldi ama ertesi güne kalanlar
biraz kuru görünüyordu. Eğer sıcakken yenecekse 25 dakika da
pişirebilirsiniz ama ertesi güne kalacaksa 20 dakika civarı yeterli
olacaktır. Ayrıca iyi pişip-pişmediğini anlamak için kürdan yöntemini
kullanabilirsiniz. Pişmekte olan browni’ye kürdan sokun kürdanı çektiğinizde kürdanın
üzerinde iz kalırsa henüz pişmemiştir. Temiz çıkarsa yeterince pişmiş
demektir.