Profiterollü Yelkenler
Malzemeler:
1 paket Profiterol
Hamur için:
150 ml (15 çay bardağı) su
50 g margarin
2 yumurta
Çikolatalı sos için:
500 ml (2 5 su bardağı) süt
Krema için:
300 ml (15 su bardağı) soğuk süt
Ananas konservesi
Hazırlanışı:
Hamur: Su ve margarini bir kaba alıp
kaynatın. Kaynamaya başladığında un karışımını ilave edip sürekli
karıştırarak yaklaşık 1 dakika hamur haline gelinceye kadar pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan hamura yumurtaları
ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Hamurdan yarım tatlı kaşığı
büyüklüğünde parçalar alıp başka
bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisine aralıklı koyun ve 200°C'ye ısıtılmış fırında pişirin. Daha
sonra fırın ısısını 150°C'ye düşürüp iyice pembeleşinceye kadar 15-20
dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Çikolatalı sos:
Çikolatalı sos karışımını 25 su bardağı süt ile sürekli karıştırarak
pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirip ocaktan
alınarada karıştırarak soğutun.
Krema: Ananas konserve suyunu
buzdolabında soğutun. Krema karışımını 15 su bardağı süt ve 1 su
bardağı ananas konserve suyu ile 3-4 dakika çırpın. Kremayı sıkma
torbasına alıp topları doldurun. Ananas halkalarını üçgen şeklinde
dilimleyin. Kürdanın bir ucuna ananas dilimi batırın diğer ucunu da
profiterol topuna batırın. Servis tabağına çikolatalı sos dökün üzerine
ananaslı profiterol toplarını sıralayıp servis yapın.
Malzemeler:
1 paket Profiterol
Hamur için:
150 ml (15 çay bardağı) su
50 g margarin
2 yumurta
Çikolatalı sos için:
500 ml (2 5 su bardağı) süt
Krema için:
300 ml (15 su bardağı) soğuk süt
Ananas konservesi
Hazırlanışı:
Hamur: Su ve margarini bir kaba alıp
kaynatın. Kaynamaya başladığında un karışımını ilave edip sürekli
karıştırarak yaklaşık 1 dakika hamur haline gelinceye kadar pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan hamura yumurtaları
ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Hamurdan yarım tatlı kaşığı
büyüklüğünde parçalar alıp başka
bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisine aralıklı koyun ve 200°C'ye ısıtılmış fırında pişirin. Daha
sonra fırın ısısını 150°C'ye düşürüp iyice pembeleşinceye kadar 15-20
dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Çikolatalı sos:
Çikolatalı sos karışımını 25 su bardağı süt ile sürekli karıştırarak
pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirip ocaktan
alınarada karıştırarak soğutun.
Krema: Ananas konserve suyunu
buzdolabında soğutun. Krema karışımını 15 su bardağı süt ve 1 su
bardağı ananas konserve suyu ile 3-4 dakika çırpın. Kremayı sıkma
torbasına alıp topları doldurun. Ananas halkalarını üçgen şeklinde
dilimleyin. Kürdanın bir ucuna ananas dilimi batırın diğer ucunu da
profiterol topuna batırın. Servis tabağına çikolatalı sos dökün üzerine
ananaslı profiterol toplarını sıralayıp servis yapın.