MALZEMELER
500 gr kuzu ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
3-4 adet tane karabiber
Tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.
500 gr kuzu ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
3-4 adet tane karabiber
Tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.