Shot
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç kreması:
1 yumurtanın sarısı
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı süt
bir paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Üstüne:
Yaklaşık üç paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp
soğutulmuş
Süslemek içi değişik şeker çeşitleri
Arzuya göre gıda boyası
Yapılışı:
Önce kremayı hazırlayın. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye
yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe
çırpın.
Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı yağı ve arzuya göre limon kabuğu
rendesini ilave edip soğumaya bırakın.
Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana
kadar çırpın.
Unu vanilya ve kabartma tozunu
birlikte eleyip düşük hızda karıştırın.
Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek
kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Önce katlarını oluşturmak için
ortadan enlemesine ikiye kesin. İç kremasını koyup üstüne kapatın. (Eğer
kekiniz yeterince yüksekliğe sahipse keki iki kere kesip üç katlıda
yapabilirsiniz)
Daha sonra 1. şekildeki gibi ortadan kesip yarım parçaların yerlerini
değiştirin.
2. şekildeki yeşil kısımları kesin. Kekleri alüminyum folyo ile sarılmış
kare bir kartona yerleştirin. Yerleştirirken kelebek kanatlarını hafif
eğerek daha kelebeğe benzetin.
Üstünü tercihen spatula yardımı ile her tarafını kremşanti ile kaplayın.
Kremşantinin bir kısmını ayırın.
İstediğiniz şekillerde şekerlerle süsleyin.
Kullanıyorsanız kremşantiye kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyin. Krema
sıkma torbasına yıldız uç takıp kremayı doldurun.
PAstanın alt kısımlarını minik çiçeklerle kaplayın. Arzu ederseniz üst
köşelerinden kontürler geçebilirsiniz.kelebek şeklini verin
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç kreması:
1 yumurtanın sarısı
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı süt
bir paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Üstüne:
Yaklaşık üç paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp
soğutulmuş
Süslemek içi değişik şeker çeşitleri
Arzuya göre gıda boyası
Yapılışı:
Önce kremayı hazırlayın. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye
yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe
çırpın.
Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı yağı ve arzuya göre limon kabuğu
rendesini ilave edip soğumaya bırakın.
Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana
kadar çırpın.
Unu vanilya ve kabartma tozunu
birlikte eleyip düşük hızda karıştırın.
Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek
kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Önce katlarını oluşturmak için
ortadan enlemesine ikiye kesin. İç kremasını koyup üstüne kapatın. (Eğer
kekiniz yeterince yüksekliğe sahipse keki iki kere kesip üç katlıda
yapabilirsiniz)
Daha sonra 1. şekildeki gibi ortadan kesip yarım parçaların yerlerini
değiştirin.
2. şekildeki yeşil kısımları kesin. Kekleri alüminyum folyo ile sarılmış
kare bir kartona yerleştirin. Yerleştirirken kelebek kanatlarını hafif
eğerek daha kelebeğe benzetin.
Üstünü tercihen spatula yardımı ile her tarafını kremşanti ile kaplayın.
Kremşantinin bir kısmını ayırın.
İstediğiniz şekillerde şekerlerle süsleyin.
Kullanıyorsanız kremşantiye kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyin. Krema
sıkma torbasına yıldız uç takıp kremayı doldurun.
PAstanın alt kısımlarını minik çiçeklerle kaplayın. Arzu ederseniz üst
köşelerinden kontürler geçebilirsiniz.kelebek şeklini verin