Pasta İçin Malzemeler:
30 adet kedidili bisküvi
200 gr bitter çikolata
4 yumurta
2 su bardağı pudraşeker
100 gr eritilmiş tereyağı
120 ml krema
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı rom
Çekilmiş Antep fıstığı
PASTA TARİFİ:
Bisküvili pasta hem kolay hem pratik bir ikramdır. Bitter çikolatayı
benmari usulü eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta
sarılarını 1 bardak şekerle çırpın. Ilınmış çikolatayı ilave edin.
Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Bir su bardağı pudraşeker ve dört
kaşık suyu tencerede karıştırıp orta ısıda eritin. Romu ilave edin.
Yumurta aklarına şurubu ilave ederek çırpın. Çikolatalı karışımı bu
karışıma ekleyin. Krema ve sütü bir kapta mikserle çırpın. Çikolatalı
karışıma ilave edin. Bisküvileri romlu şuruba batırıp dikdörtgen bir
kalıba bir sıra şeklinde dizin. Üzerine çikolatalı karışımın bir
miktarını yayın. Diğer sıraları da bisküvi ve çikolatalı karışım
şeklinde tamamlayın. Kalıbın üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında
bekletin. Tatlıyı servis tabağına kalıbı ters çevirerek alın. Üzerini
çekilmiş Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.